13 september 2021

Eindelijk…..weer samen fysiek vergaderen

Geroezemoes. Lachende mensen. Gestommel op de trap. Wat heb ik die geluiden gemist. Gasten gaan weer fysiek vergaderen. Wat fijn dat ik gasten weer mag begroeten in De Vergaderie. Online vergaderen de heilige graal? Niets weegt toch op tegen samen om tafel gaan en elkaar echt in de ogen kijken? Natuurlijk bepaalde vergaderingen kun je online houden. Zoals de bespreking van zaken die makkelijk afgetikt kunnen worden. Of het doornemen van operationele aangelegenheden. Maar een strategiewijziging? Een mediation gesprek? Een leiderschapstraining met een nieuw team? Dan heeft fysiek vergaderen de voorkeur.

Warm welkom

Ik ben blij dat de deurbel weer veelvuldig gaat. Dat ik de deur open mag doen voor vaste gasten. De blijdschap om elkaar weer terug te zien is groot. En de blijdschap dat er weer genoten kan worden in De Vergaderie. De verzorging en entourage maken fysiek vergaderen leuk. Bovendien ben ik verheugd nieuwe gasten te verwelkomen. Gasten die voor het eerst komen, zijn verrukt over de pracht van het herenhuis: de beschilderde plafonds, de inrichting, de sfeer. Leuk om dat wauw-effect mee te mogen beleven. Dat bevestigt hoe bijzonder het is om in dit rijksmonument te mogen wonen en werken.

Fysiek vergaderen

De afgelopen tijd kreeg ik regelmatig de vraag: “Gaan mensen niet veel meer online vergaderen? Is vergaderen in een zaaltje nog wel van deze tijd?” Absoluut. Ik geloof er heilig in dat Teams en Zoom blijvend zijn. Echter zijn er momenten waarbij fysiek vergaderen eerste keus is. Ik kan me bovendien voorstellen dat men dan bewust kiest voor een inspirerende vergaderlocatie in plaats van een geijkt zaaltje met systeemplafond. Als je bij elkaar komt, zorg dan dat de vergaderruimte van toegevoegde waarde is op de bijeenkomst. Eerlijk gezegd, de aanwas van nieuwe gasten bevestigen mijn vermoeden. Fysiek vergaderen in een inspirerende omgeving is meer dan ooit terug van weggeweest!

Ouderwets vergaderen

Genieten en vergaderen

Xandra Derks 06 - 212 466 62
© 2020. Alle rechten voorbehouden
Open chat
Direct contact?