20 april 2020

Corona

Een ongewenste bezoeker in De Vergaderie. Corona. Een dominante indringer die alle gasten weg heeft gejaagd. Een ijzige stilte bevolkt nu onze vergaderruimtes. De telefoon is opgehouden met rinkelen. Op de computer komt sporadisch een mail binnen. Daar zit ik. Alleen op kantoor. Met een jaren ’80 muziekje op de achtergrond. Turend naar buiten. Waar de natuur gewoon haar gang gaat, niets aantrekkend van corona. Annuleringen en een lege agenda doen mentaal wat met je. Een prachtig bedrijf dat je in 6 jaar hebt opgebouwd is bruut boven jouw macht tot stilstand gebracht. En dan?

Plafondstaren

Ik kan uren naar buiten blijven staren. Of naar de kunstig beschilderde plafonds uit 1865 kijken. Alleen brengt me dat niet verder. Als je ergens geen invloed op hebt, heeft het geen zin om je er druk over te maken. Dus daar ben ik na één middag mee opgehouden. Accepteren en de knop om. Dientengevolge heb ik samen met webbouwer Pixel Creation voor onze vergaderlocatie een nieuwe website gerealiseerd. Met een finesse waar ik anders geen tijd voor zou hebben. Op elk detail is gelet. Eigenlijk niet anders dan je gewend bent bij de dienstverlening van De Vergaderie. Met oog voor esthetiek, comfort voor de gast én voorzien van een persoonlijke touch.

Corona en vergaderen

Daarmee staan wij in de startblokken. Voor als organisaties weer gereed zijn om buiten de deur te vergaderen in Arnhem. Op dit moment vergadert iedereen door corona digitaal wat af. Dus ik kan me voorstellen dat het verlangen naar menselijk contact groot is. Samen ‘ouderwets’ een vergadering aan de vergadertafel houden. Zonder haperende beeld. Waarbij interactie natuurlijk verloopt. En je iedereen echt aan kunt kijken, want non-verbale communicatie zegt veel. Natuurlijk heeft digitaal overleg ook veel voordeel en zal vaker voor deze oplossing gekozen worden. Maar ik weet waarom gasten naar De Vergaderie kwamen. De referenties spreken boekdelen. Daar kan geen scherm tegenop. Er hoeft daarvoor maar één ding te gebeuren, namelijk dat onze ongenode gast die corona heel snel de deur uitgaat.

Coronaproof vergaderen

Even beu om digitaal te vergaderen? Vergader hier veilig.

Xandra Derks 06 - 212 466 62
© 2020. Alle rechten voorbehouden
Open chat
Direct contact?