15 oktober 2019

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten gluurt binnen bij De Vergaderie

BinnensteBuiten is een dagelijks tv-programma van KRO-NCRV. Het is te zien op NPO2 om 18.45 uur en online op kro-ncrv.nl. De kijker krijgt daarin een dagelijkse portie inspiratie voorgeschoteld.  Samengevat zijn het geanimeerde reportages over huis en interieur, tuin en natuur en eten en drinken. De redactie heeft ons gevraagd of ze binnen mogen komen kijken in ons ‘Pronkhuis uit 1865’.

BinnensteBuiten

Slow-tv, dat is concluderend voor mij de beste omschrijving van BinnensteBuiten. In korte blokken van enkele minuten word je meegenomen tijdens een rondleiding door een niet alledaagse woning. De ene keer is het een huis ingericht met vintagemeubels. De andere keer is het een gloednieuwe design woning met hip interieur. De bewoners vertellen daarbij enthousiast over hun interieurkeuze, verbouwingsperikelen en woongenot. Je kunt dus ongegeneerd binnen gluren hoe iemand erbij zit.

Dagelijkse portie inspiratie

Deze blokken vol wooninspiratie worden afgewisseld met de kookkunsten van een chef-kok. Op zijn dooie akkertje bereidt hij stapsgewijs een origineel gerecht. Overigens kan hij ook een zij zijn. Op dit punt wil ik nog wel eens inschakelen op het programma. Dan blijf ik even hangen. Na enkele minuten schakelt het programma over naar het thema natuur. Een tuinspecialist tovert een balkon om tot een groene oase. Of een natuurexpert akkert ergens door de natuurpracht van Nederland.

600.000 kijkers

De kans dat ik op de vroege avond tv kijk, is zeldzaam. Bovendien heeft mijn ongedurige aard niet het geduld om een dergelijk loom programma uit te kijken. Gelukkig zijn velen anders dan ik. BinnensteBuiten heeft dagelijks zo’n 600.000 vaste kijkers. Zij zijn elke dag opnieuw benieuwd naar de recepten, het tuinadvies en de interieurs. Ik mag wonen en werken in een bijzonder huis. Daarvan ben ik me elke dag bewust. We leiden de kijker daarom graag rond door ons herenhuis. Daarbij vertellen we niet alleen over de historie, vele verbouwingen en oud-bewoners. Maar ook over de ongemakken. Want al resideren wij in een ‘Pronkhuis uit 1865’, we hebben er ook menig slapeloze nacht van gehad. Benieuwd waarom? Kijken!

Bekijk de reportage over het ‘Pronkhuis uit 1865’ van 9 januari 2020. 12 minuten kijktijd.

Met hartelijke groet,

Xandra Derks

Cultureel verantwoord vergaderen

Met een boeking in De Vergaderie houd je dit Nederlands erfgoed in stand.

Xandra Derks 06 - 212 466 62
© 2020. Alle rechten voorbehouden
Open chat
Direct contact?